Restaurants

Giethoorn staat bekend om de vele goede restaurants en eetgelegenheden. Zowel langs het water als in het dorp zelf is er ontzettend veel keuze aan restaurants.

Op deze pagina hebben we een aantal suggesties om de keuze wat makkelijker te maken.

De Lindenhof

Grenzeloze gastvrijheid gecombineerd met een onvergetelijke gastronomische ervaring”, dat is waar Michelinsterren-restaurant De Lindenhof voor staat. De stijl van Martin Kruithof, sterrenchef, valt het best te typeren als inventief en toch klassiek. Simpele combinaties, waardoor elk gerecht volledig tot zijn recht komt. 

Grandcafé Fanfare

In het grandcafé waan je je even terug in de tijd, maar het menu is helemaal van deze tijd! Heerlijke Fanfare burgers, maaltijdsalade’s en een Chef’s menu – genoeg keuze voor iedere gast. 

Restaurant Heerlijkheid

Een fantastisch restaurant in de omgeving is Restaurant Heerlijkheid. Het restaurant ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Giethoorn. Restaurant Heerlijkheid ligt middenin het bos en staat bekend om het gebruik van verse, lokale ingrediënten tegen betaalbare prijzen. 

RESERVEREN

Nog een aantal andere suggesties…

d’Olde Smidse

Ontdek de warme gastvrijheid van hotel/restaurant d’Olde Smitse in het centrum van Giethoorn, een waar familiebedrijf. Het bedrijf is een restaurant, cafetaria en hotel in één waar gastvrijheid centraal staat.

Fratelli

Restaurant Fratelli wordt gerund door de broers Davide en Salvatore en is een écht Italiaans restaurant in het hartje van Giethoorn. Een sfeervol restaurant op een unieke locatie.

Bij Sem

Het restaurant ligt niet in Giethoorn, maar komt toch op het lijstje van suggesties. Dit restaurant ligt in Oldemarkt, op 15 minuten afstand van Giethoorn. Hier kan je heerlijk Bourgondisch dineren en staat het motto ‘Genieten doe je samen‘ centraal.

Nog een bootje huren? Dat kan!