Ontdek Zwartsluis

Zwartsluis, gelegen aan het Zwarte Water en de Meppelerdiep, is een charmante stadje in Overijssel. Onder andere bekend om zijn rijke scheepvaarthistorie, biedt Zwartsluis een unieke combinatie van recreatieve activiteiten, cultureel erfgoed en gastvrije horeca. Ontdek Zwartsluis voor een onvergetelijke ervaring!

Sluuspoort

Te midden van Zwartsluis ligt Sluuspoort, een bruisende uitvalsbasis waar jaarlijks vele activiteiten georganiseerd worden. Niet alleen voor inwoners, maar zeker ook voor toeristen uit de omgeving worden er activiteiten georganiseerd op het gebied van exposities, historie, kunst, muziek, lezingen en workshops. 

Tijdens je bezoek aan Zwartsluis is het zeker aan te raden om eerst langs Sluuspoort te gaan en te ontdekken wat er die week te beleven is!

‘t Botterhuus

Het museum ‘t Botterhuus is een plek waar bezoekers kunnen leren over de traditionele scheepvaart, de bottervloot, en de rol van Zwartsluis als een belangrijk knooppunt in de waterwegen van Nederland. ‘t Botterhuus is niet alleen een museum, maar ook een expositieruimte waar educatieve programma’s en evenementen de geschiedenis en het culturele erfgoed van de scheepvaart levend houden.

Het gebouw heeft beschikking over 55 zitplaatsen, een beamer, beeldschermen en is voorzien van een terras aan het water. Een ideale locatie dus voor vergaderingen, trouwerijen en andere bijeenkomsten.

Ook staat Zwartsluis bekend als als de toegangspoort tot het noorden, een reputatie die het waterrijke dorp met verve draagt. De focus ligt hier ook op watersport, met een overvloed aan ligplaatsen, sluizen, en havens die het dorp een onmiskenbaar nautisch karakter verlenen. Dit wordt versterkt door de vele maritieme bedrijven, waardoor het dorp bruisend van activiteit is dankzij de vele bezoekers. Dit maakt Zwartsluis een toplocatie voor liefhebbers van watersport.

Bovendien vormt Zwartsluis een ideale startplek om het Nationaal Park Weerribben-Wieden te ontdekken. Een tocht over de Weerribben is zeker de moeite waard. 

Bootje varen in Giethoorn? Dat kan!