Ontdek Giethoorn

Giethoorn, een pittoresk dorp in de provincie Overijssel, is een ware trekpleister voor toeristen in binnen- en buitenland. Jaarlijks komen er ruim één miljoen toeristen het dorp bezoeken, omdat Giethoorn bekend staat om haar bruggen, grachten en prachtige Oudhollandse huizen. Toeristen noemen het dorp ook niet voor niks het Venetië van het Noorden.

Bootje varen Giethoorn

Doordat Giethoorn omringd is door water wordt de boot gebruikt als hét vervoersmiddel. Ook voor toeristen is een bootje huren in Giethoorn vaak de eerste activiteit die ze doen. Een bootje huren is makkelijk, voordelig en je kan overal naar toe in Giethoorn. Er zijn veel vaarroutes in en rondom het dorp.

Wil je ook een bootje huren? Dat kan via Giethoorn Centrum: dé bootverhuurservice van Giethoorn.

BOOTJE HUREN

Museums in Giethoorn

Maar wist je dat er veel meer te beleven is in Giethoorn dan enkel bootje varen? Zo heeft Giethoorn een aantal interessante museums, waaronder het museum De Oude Aarde. Het museum heeft één van Nederlands mooiste collecties mineralen en fossielen. Ook kan je tijdens je museum bezoek zelf op zoek gaan naar kristallen en goud in hun eigen vijvers.

Een ander interessant museum is ’t Olde Maat Uus. Tijdens een bezoek aan dit museum wordt je meegenomen in de geschiedenis van Giethoorn. Uit persoonlijke verhalen van markante inwoners komt van alles naar voren over de turfwinning en bijzondere gebruiken in het dorp. Ook kan je een authentiek Gieterse boerderij van binnen zien en is er een film, museumwinkel en een heuse meertalige audiotour.

Veel meer te beleven in Giethoorn…

Activiteiten

Naast het bezoeken van museums is er natuurlijk veel meer te beleven in en rondom het dorp. Zo zijn er meerdere banen voor minigolf, kan je een fiets, solex of e-chopper huren om Giethoorn te ontdekken en is er zelfs de mogelijkheid om een unieke foto in klederdracht te laten maken bij Atelier 66.

Wil je meer informatie over alle activiteiten die te doen zijn in Giethoorn? Klik dan op onderstaande knop.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Ook in de omgeving van Giethoorn is veel te ontdekken. Zo is Nationaal Park Weerribben-Wieden het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het landschap van de Weerribben-Wieden is vooral ontstaan door vervening en rietteelt.


Wil je meer weten over het Nationaal Park Weerribben-Wieden? Klik dan op onderstaande knop.

Overnachten

Om Giethoorn en haar omgeving écht goed te kunnen ontdekken en verkennen is het zeker aan te raden om een weekend, midweek of week te verblijven in Giethoorn. Er is veel keuze uit hotels, campings en vakantieparken in de omgeving van het dorp.


Wil je meer weten over de mogelijkheden om te overnachten in Giethoorn? Klik dan op onderstaande knop.

Wil je direct een bootje huren?