Ontdek Blokzijl

Blokzijl, één van de oude Zuiderzeestadjes, is gelegen in het hart van Nationaal Park Weerribben Wieden. Het toeristische dorp is gedurende het seizoen gezellig druk. Met een aanbod aan leuke winkeltjes en culinaire restaurants is het zeker een bezoekje waard!

Michelin restaurant
Kaatje bij de Sluis

Een van de meest gerenommeerde eetgelegenheden in de regio is ongetwijfeld restaurant Kaatje bij de Sluis. Al bijna 50 jaar lang staat dit restaurant bekend om zijn verfijnde gastronomie, warme gastvrijheid en unieke sfeer, wat resulteert in een buitengewone culinaire ervaring.

Gehuisvest in een prachtig historisch pand uit 1860, gelegen in het hart van Blokzijl, biedt het restaurant een charmante en authentieke setting. Als je de kans krijgt om een tafel te reserveren voor een avond, dan is dat absoluut een aanrader.

Veel meer restaurants in Blokzijl…

Sluiszicht

Het café-restaurant bevindt zich, zoals de naam doet vermoeden, aan de sluis van Blokzijl. Heerlijk eten in een ongedwongen sfeer, dat staat hier voorop.

Het restaurant is een heerlijke plek om uit te rusten na een lange wandel-, fiets- of vaartocht door de vele natuurgebieden.

Grand Café Prins Mauritshuis

Voor lunch of diner kan je perfect terecht bij dit restaurant. Met meer dan 1000+ positieve reviews op Google is dit grand café natuurlijk een must om bij langs te gaan tijdens een bezoek aan Blokzijl.

Auberge aan het Hof

Dit restaurant ligt aan een hofje in Blokzijl. Je kunt er á la carte eten of kiezen voor romantisch private dining.

Wil je direct een bootje huren?